Kryddstekt lax med shirazisallad, myntayoghurt och bulgur
30-40

Kryddstekt lax med shirazisallad, myntayoghurt och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • socker

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g

Shirazisallad

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Tomat
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Mynta
10 g

Myntayoghurt

Mynta
10 g
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm

Kryddstekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Paprikapulver
½ msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Socker
1 krm
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 587 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Shirazisallad: Skala och skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och tärna tomat. Lägg allt i en skål och blanda med salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger. Finstrimla mynta och blanda ner i salladen vid servering.
  3. Myntayoghurt: Finstrimla mynta och finriv vitlök. Lägg i en liten skål och blanda med matyoghurt och salt.
  4. Kryddstekt lax: Blanda paprikapulver, spiskummin, salt och socker på en tallrik. Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen runt om, ca 3 min.
  5. Servera kryddstekt lax med bulgur, myntayoghurt och shirazisallad.