Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Fransk potatissallad

Färskpotatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g

Dressing

Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Grillat

Citron
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 585 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

  1. Vill du grilla, tänd grillen i god tid!
  2. Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
  3. Dressing: Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  4. Fransk potatissallad: Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl. 
  5. Grillat:  Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg, eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Skär halloumi i fyra skivor och grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
  6. Servera fransk potatissallad med grillad halloumi och citron.