25-35
Laktosfri
Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- salt
- vetemjöl
Woksås
Sesamolja (Sesamfrön)
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1 dl
Nudelwok
Äggnudlar (Vete)
½ förp
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Fläskfärs
250 g
Salt
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Lime
½ st
Chili flakes
Till servering
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 677 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Woksås: Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Skär den vita delen av salladslöken i cm-stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Finstrimla morot och strimla röd paprika.
- Nudelwok: Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner woksås och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med pressad lime, salt och chili flakes.
- Klyfta resten av den använda limen. Strö salladslök över woken och servera med limeklyfta.