Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök
25-35
Laktosfri

Shanghai noodles med sesamstekt fläskfärs, ingefära och salladslök

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • salt
  • vetemjöl

Woksås

Sesamolja (Sesamfrön)
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1 dl

Nudelwok

Äggnudlar (Vete)
½ förp
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Fläskfärs
250 g
Salt
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Lime
½ st
Chili flakes

Till servering

Lime
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 677 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Woksås: Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  3. Förberedelser: Skär den vita delen av salladslöken i cm-stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Finstrimla morot och strimla röd paprika.
  4. Nudelwok: Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Blanda ner woksås och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med pressad lime, salt och chili flakes.
  5. Klyfta resten av den använda limen. Strö salladslök över woken och servera med limeklyfta.