Barbequekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
25-35

Barbequekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • ketchup
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • vitvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
1 tsk

Barbequekyckling

Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Ketchup
½ msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
½ tsk
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt

Morotssallad

Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 521 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Barbequekyckling: Pressa vitlök i en bunke. Blanda med tomatpuré, ketchup, flytande honung, paprikapulver, lite olivolja, sambal oelek, kinesisk soja och lite salt. Lägg kycklinglårfilé i bunken med barbequemarinad, blanda väl. Låt stå ca 5 min.
  4. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
  5. Morotssallad: Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
  6. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen med marinad ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Se tips!
  7. Servera stekt barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.