Grekisk pastasallad med kycklinggyros, ruccola och fetaost
20-30

Grekisk pastasallad med kycklinggyros, ruccola och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • flytande honung

Kycklinggyros

Vitlök
1 klyfta
Senap (Senap)
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olivolja

Dressing

Olivolja
1½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar

Pastasallad

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 741 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
  2. Kycklinggyros: Blanda pressad vitlök, senap, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla kycklingfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dressing: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
  5. Pastasallad: Tärna tomat och gurka. Skiva rödlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner pasta och dressing i salladsskålen.
  6. Kycklinggyros: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).  Lägg upp på ett fat.
  7. Servera nystekt kycklinggyros med grekisk pastasallad.