Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- rödvinsvinäger
- flytande honung
Kycklinggyros
Vitlök
1 klyfta
Senap (Senap)
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Dressing
Olivolja
1½ msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar
Pastasallad
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 741 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
- Kycklinggyros: Blanda pressad vitlök, senap, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla kycklingfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera ca 15 min.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
- Pastasallad: Tärna tomat och gurka. Skiva rödlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner pasta och dressing i salladsskålen.
- Kycklinggyros: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat.
- Servera nystekt kycklinggyros med grekisk pastasallad.