Greek style burger med oreganotoppad pommes och tzatziki
25-35

Greek style burger med oreganotoppad pommes och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd

Oreganotoppad pommes

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Oregano
10 g

Tzatziki

Snackgurka
¾ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Hamburgare

Blandfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Tillbehör

Tomat
1 st
Snackgurka
¼ st
Rödlök
½ st
Isbergssallad
½ st
Snacksoliver
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 737 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Oreganotoppad pommes: Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör runt efter halva tiden. Plocka oreganoblad. Blanda oregano med pommes innan servering.
  3. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Hamburgare: Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 platta burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Torka ur och spara pannan.
  5. Tillbehör: Skiva tomat, gurka och rödlök tunt. Plocka blad från isbergssallad. Finhacka oliver. Hetta upp den använda stekpannan. Rosta hamburgerbröden någon minut per sida tills de får fin färg.
  6. Fyll hamburgerbröd med lite tzatziki, hamburgare, tomat, gurka, rödlök, salladsblad och oliver. Servera med oreganotoppad pommes och resten av tzatzikin.