Smokey chipotle-kyckling med gratinerad mac and cheese
30-40

Smokey chipotle-kyckling med gratinerad mac and cheese

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Mac and cheese

Casarecce (Vete)
200 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Chipotlekyckling

Chipotlekrydda
½ tsk
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Kycklingfilé
300 g

Bönsallad

Haricots verts
½ förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Svarta bönor
1 förp
Bladpersilja
20 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 838 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 98 g
  • Protein 64 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock.

  1. Om du vill grilla, tänd grillen! Annars ser du alternativ i steg 9.
  2. Mac and cheese: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och persillade. Vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Häll av pastan och blanda ner i såsen. Lägg allt i en smord ugnsform och riv parmesan över. Ställ på indirekt värme (se tips!) på grillen och tillaga ca 10 min, tills osten fått fin färg.
  5. Chipotlekyckling: Blanda chipotlekrydda, persillade, örtmix och salt i en stor bunke. Blanda kycklingen med kryddblandningen. Grilla kycklingen ca 3 min per sida på direkt värme. Låt eftersteka på indirekt värme ca 10 min, till kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Bönsallad: Dela haricots verts i två. Tärna tomat. Skiva rödlök och röd chili  tunt. Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bladpersilja. 
  7. Koka haricots verts ca 1 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Blanda allt i en salladsskål och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
  8. Servera chipotlekyckling med mac and cheese och bönsallad.
  9. Alternativ till grillen: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga mac and cheese ca 10 minuter i ugnen. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).