40-50
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
BBQ-grillad blomkål med bönstuvning, picklade grönsaker och aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- olivolja
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- neutral olja
- grönsaksbuljong
BBQ-grillad blomkål
Blomkål
1 st
Smör (Mjölk)
2 msk
BBQ-sås
1 förp
Rökt chilikrydda
½ förp
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Majsstärkelse
1 msk
Majspanering
½ förp
Salt
Grillad färskpotatis
Färskpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Picklade grönsaker
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Vatten
2 dl
Socker
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Kryddig bönstuvning
Gul lök
1 st
Vitlök
½ klyfta
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Rökt chilikrydda
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Salt
Aioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 882 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 117 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Om du vill grilla, tänd grillen! Annars se steg 9.
- BBQ-grillad blomkål: Skär blomkål i buketter. Blanda rumstempererat smör och BBQ-sås i en rymlig bunke. Vänd ner blomkålen och blanda väl. Krydda med rökt chilikrydda, persillade, majsstärkelse, majspanering och lite salt.
- Lägg ett dubbelvikt aluminiumark på grillen. Fördela blomkålen över folien och grilla på direkt värme ca 8 min. Vänd på blomkålen under tiden. Lägg över blomkålen på indirekt värme (lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart på sidan utan glöd, under lock).
- Grillad färskpotatis: Blanda potatis med lite olivolja och salt. Grilla på direkt värme ca 5 min runtom. Lägg över på indirekt värme och grilla ytterligare ca 15 min. Tips - Har du en liten grill, använd gärna ugnen, se steg 9.
- Picklade grönsaker: Skala morot. Skiva morot, rödlök och jalapeño tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Lägg i grönsakerna och låt dra tills servering.
- Kryddig bönstuvning: Finhacka gul lök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn lök, vitlök och rökt chilikrydda ca 2 min. Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt grytan sjuda ca 10 min. Smaka av med socker och lite salt.
- Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Servera BBQ-grillad blomkål med grillad färskpotatis, picklade grönsaker, kryddig bönstuvning och aioli.
- Alternativ till grillning: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Grilla blomkål och potatis på plåtar med bakplåtspapper ca 15 min, tills de blivit mjuka och fått fin färg.