30-40
Utan gluten
Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- smör
- vitvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Drumsticks
Kycklingben
600 g
BBQ-sås
1 förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Gräslöksdressing
Gräslök
5 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
Grillad majskolv
Gräslök
5 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majskolvar
1 förp
Grönsaksstavar
Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Om du vill grilla, tänd grillen! Se alternativ på steg 8.
- Drumsticks: Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och ringla över BBQ-sås och krydda med salt. Sätt på grillen och grilla ca 20 min. Vänd kycklingen efter halva tiden.
- Gräslöksdressing: Finstrimla all gräslök (spara hälften till steg 4) och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och persillade. Smaka av med lite salt.
- Grillad majskolv: Blanda rumsvarmt smör med gräslök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Halvera majskolvarna och grilla ca 10 min runtom. Pensla på smörblandningen mot slutet.
- Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter, röd paprika och stjälkselleri i stavar. Lägg i skålar.
- Drumsticks: Smält smör i en liten kastrull och bryn pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och srirachasås. Pensla smörblandningen på de grillade kycklingbenen.
- Servera marinerade drumsticks med grillade majskolvar, gräslöksdressing och grönsaksstavar.
- Alternativ till grillen: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga kycklingen ca 20 min, tills den är klar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majskolvarna runtom ca 5 min. Ha på gräslökssmöret mot slutet.