Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar
30-40
Utan gluten

Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • svartpeppar

Drumsticks

Kycklingben
600 g
BBQ-sås
1 förp
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk

Gräslöksdressing

Gräslök
5 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt

Grillad majskolv

Gräslök
5 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majskolvar
1 förp

Grönsaksstavar

Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Om du vill grilla, tänd grillen! Se alternativ på steg 8.
  2. Drumsticks: Lägg kycklingben i en rymlig ugnsform och ringla över BBQ-sås och krydda med salt. Sätt på grillen och grilla ca 20 min. Vänd kycklingen efter halva tiden. 
  3. Gräslöksdressing: Finstrimla all gräslök (spara hälften till steg 4) och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och persillade. Smaka av med lite salt. 
  4. Grillad majskolv: Blanda rumsvarmt smör med gräslök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Halvera majskolvarna och grilla ca 10 min runtom. Pensla på smörblandningen mot slutet. 
  5. Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter, röd paprika och stjälkselleri i stavar. Lägg i skålar. 
  6. Drumsticks: Smält smör i en liten kastrull och bryn pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt vitvinsvinäger, socker och srirachasås. Pensla smörblandningen på de grillade kycklingbenen. 
  7. Servera marinerade drumsticks med grillade majskolvar, gräslöksdressing och grönsaksstavar.  
  8. Alternativ till grillen: Värm ugnen till 225°C varmluft eller 250°C vanlig. Tillaga kycklingen ca 20 min, tills den är klar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majskolvarna runtom ca 5 min. Ha på gräslökssmöret mot slutet.