BBQ-glaserad fläskkarré med senapsmarinerad potatissallad och jalapeño
40-50
Laktosfri
Utan gluten

BBQ-glaserad fläskkarré med senapsmarinerad potatissallad och jalapeño

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger

Potatissallad

Färskpotatis
400 g
Gräslök
5 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Majssallad

Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Rött äpple
1 st
Gräslök
5 g
Majs
1 förp
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar

BBQ-glaserat fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
BBQ-sås
1 förp

Till servering

Jalapeño
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 661 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan utan glöd, under lock.

  1. Om du grillar, tänd grillen! Se steg 7 för alternativ.
  2. Potatissallad: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  3. Majssallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna röd paprika och äpple. Finstrimla gräslök. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med neutral olja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 
  4. BBQ-glaserad fläskkarré: Skiva fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla på direkt värme ca 2 min per sida. Laga färdigt fläskkarrén på indirekt värme (se tips!) tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Pensla på lite av BBQ-såsen.
  5. Potatissallad: Kvarta nykokt potatis. Finstrimla gräslök. Blanda dijonsenap, olivolja, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Vänd ner potatis och gräslök. 
  6. Strimla jalapeño tunt. Servera BBQ-glaserad fläskkarré med potatissallad, majssallad och BBQ-sås. Toppa med jalapeño.
  7. Alternativ till grillen: Hetta upp lite neutral olja i en grill- eller stekpanna på hög värme. Stek köttet ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme och låt köttet steka ytterligare ca 3 min per sida. Pensla med lite BBQ-sås till servering.