40-50
Laktosfri
Utan gluten
BBQ-glaserad fläskkarré med senapsmarinerad potatissallad och jalapeño
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitvinsvinäger
Potatissallad
Färskpotatis
400 g
Gräslök
5 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Majssallad
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Rött äpple
1 st
Gräslök
5 g
Majs
1 förp
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
BBQ-glaserat fläskkarré
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
BBQ-sås
1 förp
Till servering
Jalapeño
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 661 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan utan glöd, under lock.
- Om du grillar, tänd grillen! Se steg 7 för alternativ.
- Potatissallad: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Majssallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna röd paprika och äpple. Finstrimla gräslök. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med neutral olja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- BBQ-glaserad fläskkarré: Skiva fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla på direkt värme ca 2 min per sida. Laga färdigt fläskkarrén på indirekt värme (se tips!) tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Pensla på lite av BBQ-såsen.
- Potatissallad: Kvarta nykokt potatis. Finstrimla gräslök. Blanda dijonsenap, olivolja, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Vänd ner potatis och gräslök.
- Strimla jalapeño tunt. Servera BBQ-glaserad fläskkarré med potatissallad, majssallad och BBQ-sås. Toppa med jalapeño.
- Alternativ till grillen: Hetta upp lite neutral olja i en grill- eller stekpanna på hög värme. Stek köttet ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme och låt köttet steka ytterligare ca 3 min per sida. Pensla med lite BBQ-sås till servering.