Krämig svamp- och köttpanna med ris
30-40
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Krämig svamp- och köttpanna med ris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Krämig svamp- och köttpanna

Rödlök
1 st
Morot
2 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1+1 tsk
Salt
Svartpeppar
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl

Till servering

Jasminris
1 dl
Gräslök
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka rödlök. Skala och skär morötterna i slantar. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett. 
  3. Krämig svamp- och köttpanna: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek rödlök, morötter och champinjoner ca 3 min, krydda med lite salt och lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
  4. Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek det strimlade fläskköttet ca 5 min, tills det fått lite färg. Krydda med salt, nymald svartpeppar och torkad timjan. Blanda ner grönsakerna, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
  5. Strimla gräslök. Rör i minifraiche och låt allt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med jasminris.