Portabellotacos med mangosås
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Portabellotacos med mangosås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • svartpeppar

Vitkålsallad

Vitkål
300 g
Lime
½ st
Salt

Mangosås

Röd chili
½-1 st
Mango
1 st
Lime
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Sweet chilisås
1 msk

Portabellosvamp

Neutral olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Portabello
2 st
Salt
Svartpeppar

Till servering

Majs, (160 g)
1 förp
Snackgurka
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vitkålssallad: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla vitkål och lägg i en bunke. Blanda ner limeskal, pressad limesaft från halva limen och smaka av med lite salt.
  2. Mangosås: Hacka röd chili, ta bort kärnorna för mindre hetta. Skala och tärna mango, lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft av resten av limen, röd chili (efter egen smak), pressad vitlök, koriander (spara några blad till servering) och sweet chilisås. Mixa med stavmixer till en sås.
  3. Häll av majs. Hetta upp en stekpanna. Rosta majsen runt om tills den är gyllene. Lägg i en skål och spara stekpannan.
  4. Portabellosvamp: Blanda ihop neutral olja och pressad vitlök i en skål. Pensla portabello med oljan. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Tärna snackguka. Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna, lägg över dem i en ren kökshandduk medan du värmer resterande. 
  6. Skiva upp portabellosvamparna. Fyll varma tortillabröd med vitkål, svamp, majs, gurka och mangosås. Toppa med koriander.