Portabellotacos med mangosås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- svartpeppar
Vitkålsallad
Vitkål
300 g
Lime
½ st
Salt
Mangosås
Röd chili
½-1 st
Mango
1 st
Lime
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Sweet chilisås
1 msk
Portabellosvamp
Neutral olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Portabello
2 st
Salt
Svartpeppar
Till servering
Majs, (160 g)
1 förp
Snackgurka
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vitkålssallad: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla vitkål och lägg i en bunke. Blanda ner limeskal, pressad limesaft från halva limen och smaka av med lite salt.
- Mangosås: Hacka röd chili, ta bort kärnorna för mindre hetta. Skala och tärna mango, lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft av resten av limen, röd chili (efter egen smak), pressad vitlök, koriander (spara några blad till servering) och sweet chilisås. Mixa med stavmixer till en sås.
- Häll av majs. Hetta upp en stekpanna. Rosta majsen runt om tills den är gyllene. Lägg i en skål och spara stekpannan.
- Portabellosvamp: Blanda ihop neutral olja och pressad vitlök i en skål. Pensla portabello med oljan. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tärna snackguka. Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna, lägg över dem i en ren kökshandduk medan du värmer resterande.
- Skiva upp portabellosvamparna. Fyll varma tortillabröd med vitkål, svamp, majs, gurka och mangosås. Toppa med koriander.