Spaghetti med köttfärssås
20-30
Laktosfri
16
Points®värde per portion

Spaghetti med köttfärssås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • köttbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Köttfärssås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morot
1 st
Neutral olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ tärning
Torkad oregano
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och riv morot.
  2. Köttfärssås: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs schalottenlök och vitlök glansig, ca 2 min. Tillsätt nötfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner riven morot.
  3. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, smulad köttbuljong och torkad oregano. Koka upp och sjud till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera köttfärssås med spaghetti.