Paprika- och sötpotatissoppa med chimichurri och bocadillos
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Paprika- och sötpotatissoppa med chimichurri och bocadillos

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Paprika- & sötpotatissoppa

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Röd paprika
1 st
Silverlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Chimichurri

Silverlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm

Bocadillos

Surdegspavé (Vete)
½ förp
Avokado
1 st
Olivolja
Frömix
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 633 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta frömix i en torr och het stekpanna tills den är gyllene!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Paprika- och sötpotatissoppa: Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja. Halvera och kärna ur röd paprika. Lägg paprikan på plåten och rosta allt mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Chimichurri: Finhacka silverlök, bladpersilja och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, rödvinsvinäger, chili flakes och salt. 
  4. Bocadillos: Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Skala, kärna ur och mosa avokado grovt med en gaffel. Skär upp brödet och fyll med mosad avokado och lite chimichurri. Toppa med frömix (se tips!).
  5. Paprika- och sötpotatissoppa: Skiva silverlök och vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 3 min.
  6. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och mixa soppan slät. Späd eventuellt med lite mer vatten om soppan blir för tjock. Tillsätt pressad saft från den använda limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa paprika- och sötpotatissoppa med resten av chimichurrin. Servera med bocadillos.