Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
- grönsaksbuljong
Laksa
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Lime
1 st
Neutral olja
Röd currypasta
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Pak choy
½ förp
Till servering
Ägg (Ägg)
2 st
Äggnudlar (Vete)
½ förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 533 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att den röda currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka ca 8 min. Spola i kallt vatten.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Laksa: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Kvarta champinjoner. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och röd currypasta ca 1 min. Tillsätt champinjoner, coconut cream, vatten, socker, japansk soja, smulad grönsaksbuljong och limeskal. Sjud ca 5 min.
- Skär pak choy i grova bitar. Ta soppan från värmen och tillsätt pak choy och pressad saft från halva limen.
- Skala och halvera äggen. Grovhacka koriander. Klyfta resten av limen.
- Lägg upp nudlar i två skålar och häll på soppan. Toppa med ägghalvor och koriander. Servera laksan med limeklyftor.