Texas halloumi burger med avocado mash och kryddiga pommes
25-35
Vegetariskt

Texas halloumi burger med avocado mash och kryddiga pommes

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • olivolja

Picklad rödlök

Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk

Kryddiga pommes

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm

Avocado mash

Avokado
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm

Burgare

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 795 kcal
  • Fett 41 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Passar fint för grillen. Kom ihåg att tända grillen i god tid om du vill grilla!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
  3. Kryddiga pommes: Skär bakpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. 
  4. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal, paprikapulver och chili flakes i en skål. Strö kryddblandningen över potatisstavarna direkt när de har tagits ut ur ugnen. 
  5. Avocado mash: Mosa avokado i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, chili flakes och salt.
  6. Burgare: Dela halloumi i 4 skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumi-skivorna tills de fått fin färg, ca 2 min per sida. Värm hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt på grillen eller i den använda stekpannan.
  7. Skiva tomat. Fyll varma hamburgerbröd med halloumi, avocado mash, picklad rödlök, tomat och mixsallad. Servera med kryddiga pommes.