30-40
Vegetariskt
Rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad med chèvre och valnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ströbröd
- ägg
- vitvinsvinäger
- mjölk
- smör
Rödbetsbiffar
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Päronsallad
Päron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Valnötter (Valnötter)
30 g
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 794 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 98 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala mospotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Rödbetsbiffar: Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 5 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
- Päronsallad: Klyfta päron. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt. Smula chèvre och valnötter över salladen.
- Forma rödbetssmeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 2 min per sida.
- Potatispuré: Värm mjölk och lite smör i en kastrull. Mosa kokt potatis och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad.