Rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad med chèvre och valnötter
30-40
Vegetariskt

Rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad med chèvre och valnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg
  • vitvinsvinäger
  • mjölk
  • smör

Rödbetsbiffar

Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st

Päronsallad

Päron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Valnötter (Valnötter)
30 g

Potatispuré

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 794 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 98 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala mospotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Rödbetsbiffar: Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 5 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
  3. Päronsallad: Klyfta päron. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt. Smula chèvre och valnötter över salladen.
  4. Forma rödbetssmeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 2 min per sida.
  5. Potatispuré: Värm mjölk och lite smör i en kastrull. Mosa kokt potatis och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad.