Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt
30-40

Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • neutral olja
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • salt

Tillbehör

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Sojastekt fläskkarré

Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Fläskkarré
300 g
Neutral olja

Rödkålssallad

Tomatpuré
2 tsk
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Rödkål
200 g
Mynta
20 g

Sesamyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Salt
1 krm

Sesamdressad sallad

Mixsallad
65 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
  3. Sojastekt fläskkarré: Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
  4. Rödkålssallad: Blanda tomatpuré, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och sambal oelek i en rymlig bunke. Skär bort eventuell rot från rödkålen. Finstrimla rödkål och mynta. Lägg allt i bunken och blanda ordentligt.
  5. Sesamyoghurt: Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
  6. Sesamdressad sallad: Blanda mixsallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
  7. Sojastekt fläskkarré: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
  8. Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad sallad och sesamyoghurt.