Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vitlök
  • olivolja
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar

Moqueca

Torskfilé (Fisk)
300 g
Lime
1 st
Grön chili
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Krossade tomater
½ förp
Kokosgrädde
½ förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Grön paprika
½ st

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Moqueca: Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen till servering.
  3. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, kokosgrädde, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. 
  4. Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!