20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- grönsaksbuljong
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetariska färsbiffar
Vegetarisk färs
1 förp
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Tomatpuré
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 543 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
- Tzatziki: Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Vegetariska färsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med persillade, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg.
- Bulgursallad: Halvera cocktailtomater. Lägg tomat, mixsallad och kokt bulgur i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki.