Vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tzatziki

Snackgurka
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vegetariska färsbiffar

Vegetarisk färs
1 förp
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Tomatpuré
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 543 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
  2. Tzatziki: Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  3. Vegetariska färsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med persillade, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. 
  4. Bulgursallad: Halvera cocktailtomater. Lägg tomat, mixsallad och kokt bulgur i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Servera vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki.