Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås
15-20
Utan gluten

Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • flytande honung
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Kalkonfrikadeller

Ströbröd
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 692 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, malen ingefära och malen kanel.
  3. Rör ner krossade tomater, honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme ca 5 min, medan du rullar frikadellerna.
  4. Kalkonfrikadeller: Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner kalkonfärs och blanda väl. Forma färsen till ca 8 frikadeller.
  5. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Rör om försiktigt då och då. Spä eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Dela cocktailtomater i halvor. Strö tomaterna över grytan och servera marockanska kalkonfrikadeller med nykokt ris.