Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- bakpulver
- ägg
- neutral olja
Limeyoghurt
Lime
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 krm
Salt
½ krm
Mangosalsa
Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
1 krm
Majsfritters
Majs
1 förp
Majsstärkelse
2 msk
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Tillbehör
Avokado
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 637 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Limeyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskalet med matyoghurt, spiskummin och salt i en skål.
- Mangosalsa: Tärna mango smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med chili flakes och pressad saft från den använda limen.
- Majsfritters: Häll av majsen och torka den torr med kökshandduk eller hushållspapper.
- Blanda majsstärkelse, bakpulver, salt och chili flakes i en bunke. Rör ner majs i bunken. Vispa upp ägg i en separat skål och vänd sedan ner i bunken.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut små plättar av smeten direkt i pannan. Stek på båda sidor till de fått fin färg, ca 3 min.
- Skiva avokado. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor.
- Fyll varma tortillabröd med majsfritters, mangosalsa, limeyoghurt och avokadoskivor.