Tacowrap med majsfritters, avokado och mangosalsa
15-20
Vegetariskt

Tacowrap med majsfritters, avokado och mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • bakpulver
  • ägg
  • neutral olja

Limeyoghurt

Lime
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 krm
Salt
½ krm

Mangosalsa

Mango
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Chili flakes
1 krm

Majsfritters

Majs
1 förp
Majsstärkelse
2 msk
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja

Tillbehör

Avokado
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Limeyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskalet med matyoghurt, spiskummin och salt i en skål.
  2. Mangosalsa: Tärna mango smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med chili flakes och pressad saft från den använda limen. 
  3. Majsfritters: Häll av majsen och torka den torr med kökshandduk eller hushållspapper. 
  4. Blanda majsstärkelse, bakpulver, salt och chili flakes i en bunke. Rör ner majs i bunken. Vispa upp ägg i en separat skål och vänd sedan ner i bunken. 
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut små plättar av smeten direkt i pannan. Stek på båda sidor till de fått fin färg, ca 3 min. 
  6. Skiva avokado. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. 
  7. Fyll varma tortillabröd med majsfritters, mangosalsa, limeyoghurt och avokadoskivor.