Carbonara med kycklingbacon och tomatsallad
15-20

Carbonara med kycklingbacon och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • äggula
  • pastavatten
  • vitvinsvinäger

Carbonara

Bananschalottenlök
½ st
Kalkonbacon
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Äggblandning

Äggula (Ägg)
1 st
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Pastavatten
½ dl

Tomatsallad

Tomat
3 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 734 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du ska baka eller laga omelett!

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 3.
  2. Carbonara: Finhacka bananschalottenlök och strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon ca 2 min, tills det är krispigt. Tillsätt lök och pressad vitlök. Sänk värmen och stek tills löken är mjuk.
  3. Äggblandning: Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål och blanda med vispgrädde, riven parmesan och det sparade pastavattnet.
  4. Tomatsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att servera tomat och lök i separata skålar.
  5. Carbonara: Vänd ner äggblandningen och baconfräset i den nykokta pastan. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Servera carbonara med tomatsallad. Toppa pastan med riven parmesan!