Ugnsbakad torsk med oliver och tzatziki
15-20

Ugnsbakad torsk med oliver och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Ugnsbakad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Smör (Mjölk)
2 msk

Tzatziki

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 572 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 38 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Ugnsbakad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö snacksoliver och tomat över fisken. Krydda med torkad oregano och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
  4. Tzatziki: Grovriv snackgurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Servera ugnsbakad torsk med nykokt bulgur och tzatziki.