Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ugnsbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Smör (Mjölk)
2 msk
Tzatziki
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 572 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 38 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Ugnsbakad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö snacksoliver och tomat över fisken. Krydda med torkad oregano och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Tzatziki: Grovriv snackgurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera ugnsbakad torsk med nykokt bulgur och tzatziki.