Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis
30-40
12
Points®värde per portion

Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • köttbuljong

Fläskkotlett i mangosås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Mango chutney
½ burk
Köttbuljong
½ tärning

Till servering

Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1.  Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla röd paprika. Halvera fläskkotlett på längden och skär sedan i jämntjocka skivor. 
  3. Fläskkotlett i mangosås: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och röd paprika. Fräs ytterligare ca 2 min.  
  4. Strö över vetemjöl och blanda ner Milda mat, smulad köttbuljong och mango chutney. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
  5. Tärna snackgurka och blanda med mixsallad i en salladsskål.
  6. Pressa potatisen på tallrikar (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
  7.  Servera fläskkotlett i mangosås med pressad potatis och sallad.