Kyckling i limesås med jasminris och pak choy
25-35
11
Points®värde per portion

Kyckling i limesås med jasminris och pak choy

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • vitlök

Kyckling i limesås

Pak choy
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Flytande honung
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta

Till servering

Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du två stekpannor, så kan du med fördel steka pak choy till servering!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kyckling i limesås: Bryt av bladen på pak choy.  Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek pak choy på hög värme ca 2 min (se tips!). Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och spara stekpannan. 
  3. Strimla kycklingfilé. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. 
  4. Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Bryn kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
  5. Pressa ner vitlök och låt steka med 30 sekunder under omrörning. Tillsätt vatten, minifraiche, smulad kycklingbuljong, flytande honung och kinesisk soja. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, rör om lite då och då. Smaka av med rivet limeskal och pressad limesaft.
  6. Servera kycklingen med jasminris och pak choy.