Fisktacos med rostad majssalsa, avokado och koriander
20-30
8
Points®värde per portion

Fisktacos med rostad majssalsa, avokado och koriander

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker

Torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Lime, limeskal + limesaft
½ st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Koriander
10 g

Rostad majssalsa

Majs, (160 g)
1 förp
Avokado
½ st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Lime, limesaft
½ st

Tillbehör

Tortillabröd (Vete)
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points per styck.

  1. Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min. 
  3. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka röd chili. Lägg limeskal, röd chili, pressad limesaft, socker och koriander i en mixerbunke. Mixa till en grov röra med stavmixer. Fördela ut över fisken och sätt in i mitten av ugnen tills den är klar, ca 15 min.
  4. Rostad majssalsa: Häll av majs. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg.
  5. Tärna avokado, finhacka rödlök, röd chili, vitlök och koriander (spara gärna några blad till servering). Lägg allt i en skål. Blanda ner den rostade majsen och matyoghurt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
  6. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Lägg över i en handduk medan du värmer de andra. 
  7. Fyll de varma tortillabröden med rostad majssalsa och torsk.