Pankopanerad halloumi med citrondressad rödkålsbulgur
30-40
Vegetariskt

Pankopanerad halloumi med citrondressad rödkålsbulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg

Citrondressing

Citron
½ st
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Salt
2 krm

Rödkålsbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Rödkål
150 g
Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g

Pankopanerad halloumi

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Panko (Vete)
1 dl
Vetemjöl (Ägg)
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 37 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Citrondressing: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda pressad citronsaft, citronskal, vatten, olivolja, honung, sambal oelek och salt i en skål.
  3. Rödkålsbulgur: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål och tillsätt hälften av citrondressingen. Krama kålen mjuk. 
  4. Tärna äpple smått. Vänd ner äpple, bulgur och ruccola i rödkålen.
  5. Pankopanerad halloumi: Skiva halloumi. Häll vetemjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan skål och lägg panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
  6.  Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin runtom ca 4 min, tills osten fått fin färg. 
  7. Toppa rödkålsbulgur med pankopanerad halloumi. Servera med resten av citrondressingen.