Bakad sötpotatis med fetaost, guacamole och picklad lök
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Bakad sötpotatis med fetaost, guacamole och picklad lök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • vatten

Bakad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Garam masala
½ msk

Picklad rödlök

Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ dl

Guacamole

Avokado
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm

Till servering

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite olivolja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk. 
  3. Häll av och skölj kikärtor. Blanda med garam masala, lite olivolja och salt i en bunke. Öppna ugnen och lägg kikärtorna på plåten med sötpotatis och rosta med sötpotatisen de sista 15 minuterna.
  4. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt löken. Låt stå tills servering. 
  5. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa eller tärna avokado. Tärna tomater smått. Lägg allt i en skål och tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, spiskummin, salt och chili flakes. 
  6. Smula fetaost. Sprid ut babyspenat på ett serveringsfat och lägg sötpotatisen ovanpå. Mosa innanmätet med en gaffel. 
  7. Toppa bakad sötpotatis med picklad rödlök, rostade kikärtor och fetaost. Servera med en klick guacamole.