30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med fetaost, guacamole och picklad lök
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- socker
- rödvinsvinäger
- vatten
Bakad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Garam masala
½ msk
Picklad rödlök
Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ dl
Guacamole
Avokado
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Till servering
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 573 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite olivolja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk.
- Häll av och skölj kikärtor. Blanda med garam masala, lite olivolja och salt i en bunke. Öppna ugnen och lägg kikärtorna på plåten med sötpotatis och rosta med sötpotatisen de sista 15 minuterna.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt löken. Låt stå tills servering.
- Guacamole: Skala, kärna ur och mosa eller tärna avokado. Tärna tomater smått. Lägg allt i en skål och tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, spiskummin, salt och chili flakes.
- Smula fetaost. Sprid ut babyspenat på ett serveringsfat och lägg sötpotatisen ovanpå. Mosa innanmätet med en gaffel.
- Toppa bakad sötpotatis med picklad rödlök, rostade kikärtor och fetaost. Servera med en klick guacamole.