30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Fänkålsform
Små vita bönor
1 förp
Potatis
400 g
Olivolja
Fänkålsfrö
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Citron- och vitlökssås
Citron, skal
½ st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Topping
Frömix
1 förp
Citron, klyftor
½ st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 528 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna frömixen hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Fänkålsform: Häll av och skölj vita bönor. Lägg bönor och potatis i en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med fänkålsfrö, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 15 min, till steg 3.
- Kvarta fänkål. Lägg fänkål och cocktailtomater i formen med den rostade potatisen. Ringla över lite mer olivolja och krydda med lite salt. Rosta allt ytterligare ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista 5 minuterna.
- Citron- och vitlökssås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda imat fraiche med citronskal, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Klyfta citronen. Servera fänkålsformen med ruccola, frömix, citron- och vitlökssås och citronklyftor.