Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat

Ingredienser

Allergener
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Fänkålsform

Små vita bönor
1 förp
Potatis
400 g
Olivolja
Fänkålsfrö
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g

Citron- och vitlökssås

Citron, skal
½ st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Topping

Frömix
1 förp
Citron, klyftor
½ st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 528 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna frömixen hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Fänkålsform: Häll av och skölj vita bönor. Lägg bönor och potatis i en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med fänkålsfrö, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 15 min, till steg 3.
  3. Kvarta fänkål. Lägg fänkål och cocktailtomater i formen med den rostade potatisen. Ringla över lite mer olivolja och krydda med lite salt. Rosta allt ytterligare ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista 5 minuterna. 
  4. Citron- och vitlökssås: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda imat fraiche med citronskal, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  5. Klyfta citronen. Servera fänkålsformen med ruccola, frömix, citron- och vitlökssås och citronklyftor.