25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Veganbowl med sesamrostad sötpotatis, avokado, mango och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
Sesamrostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt
1 krm
Limedressing
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
1 krm
Rödkål
Rödkål
300 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Beluga bowl
Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Mango
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 643 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Sesamrostad sötpotatis: Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och sesamfrön. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
- Limedressing: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg allt i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök, imat fraiche och salt.
- Rödkål: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
- Beluga bowl: Skiva avokado. Tärna mango och grovhacka koriander.
- Fördela belugalinser, sesamrostad sötpotatis, rödkål, mango och avokado i 2 skålar. Toppa med koriander. Servera med limedressing.