Veganbowl med sesamrostad sötpotatis, avokado, mango och koriander
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Veganbowl med sesamrostad sötpotatis, avokado, mango och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger

Sesamrostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt
1 krm

Limedressing

Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
1 krm

Rödkål

Rödkål
300 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm

Beluga bowl

Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Mango
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 643 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sesamrostad sötpotatis: Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och sesamfrön. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
  4. Limedressing: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg allt i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök, imat fraiche och salt.
  5. Rödkål: Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
  6. Beluga bowl: Skiva avokado. Tärna mango och grovhacka koriander.
  7. Fördela belugalinser, sesamrostad sötpotatis, rödkål, mango och avokado i 2 skålar. Toppa med koriander. Servera med limedressing.