Snabb indisk dhal med yoghurt, mango chutney och koriander
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Snabb indisk dhal med yoghurt, mango chutney och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt

Dhal

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Chili flakes

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 727 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 114 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär gul lök och tomat i grova bitar. Slanta morot. Häll av och skölj röda linser. 
  3. Dhal: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, morot, pressad vitlök och garam masala ca 2 min, tills löken mjuknat.
  4. Tillsätt linser, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och chili flakes. 
  5. Grovhacka koriander. Servera dhal med koriander, basmatiris, matyoghurt och mango chutney.