Paprikasoppa med parmesan och vitlöksbröd
20-30
Vegetariskt

Paprikasoppa med parmesan och vitlöksbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Paprikasoppa

Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vitlök
2 klyfta
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Vitlöksbröd

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Bakplåtspapper
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Torkad oregano
1/2 msk

Servering

Bladpersilja
20 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om någon inte gillar vitlöksbröd går det givetvis lika bra att servera bröden som de är.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelse paprikasoppa: Klyfta röd paprika och gul lök. Häll av och skölj röda linser.
  3. Paprikasoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, röda linser, vatten, rödvinsvinäger, paprikapulver, chili flakes, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök. Sjud ca 8 min.
  4. Vitlöksbröd: Skär surdegspavé i skivor, se tips! Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med pressad vitlök, olivolja, lite salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min.
  5. Finriv parmesanost. Tillsätt riven parmesan och crème fraiche till soppan och mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Finhacka bladpersilja. Ringla ner lite crème fraiche i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.