Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
Krämig risoni
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad dragon
½ msk
Risoni (Vete)
150 g
Till servering
Röd paprika
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 596 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Cocktailtomaterna kan även serveras vid sidan av.
- Förberedelser: Hacka gul lök och halvera cocktailtomater.
- Krämig risoni: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök, cocktailtomater (se tips!), pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon och risoni.
- Koka upp under omrörning och sjud under lock tills risonin är mjuk ca 15 min. Rör om regelbundet så inte risonin fastnar i botten och bränner. Tillsätt eventuellt ytterligare vatten efterhand som det kokar in.
- Tärna röd paprika och finriv parmesanost.
- Ta grytan från värmen och rör ner riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera krämig risoni toppad med röd paprika.