Krämig risoni med nötfärs, parmesan och cocktailtomater
20-30
Laktosfri

Krämig risoni med nötfärs, parmesan och cocktailtomater

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong

Krämig risoni

Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad dragon
½ msk
Risoni (Vete)
150 g

Till servering

Röd paprika
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 596 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Cocktailtomaterna kan även serveras vid sidan av.

  1. Förberedelser: Hacka gul lök och halvera cocktailtomater.
  2. Krämig risoni: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök, cocktailtomater (se tips!), pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon och risoni.
  3. Koka upp under omrörning och sjud under lock tills risonin är mjuk ca 15 min. Rör om regelbundet så inte risonin fastnar i botten och bränner. Tillsätt eventuellt ytterligare vatten efterhand som det kokar in.  
  4. Tärna röd paprika och finriv parmesanost. 
  5. Ta grytan från värmen och rör ner riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera krämig risoni toppad med röd paprika.