Honungsrostad kyckling med zucchini och rosmarinyoghurt
25-35

Honungsrostad kyckling med zucchini och rosmarinyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • svartpeppar

Rostade grönsaker & potatis

Småpotatis
400 g
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Rosmarin
5 g

Honungsrostad kyckling

Olivolja
1 tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk

Rosmarinyoghurt

Rosmarin
5 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 522 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Smaksätt salladen med lite vitvinsvinäger och salt.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade grönsaker och potatis: Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt. Skiva zucchini. Klyfta rödlök. Lägg grönsakerna på andra sidan av plåten. Ringla olivolja och strö salt över hela plåten. Repa bladen från rosmarin men spara en stjälk till punkt 4. Strö repad rosmarin över grönsakerna. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Honungsrostad kyckling: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Bryn kycklinglårfilé runt om ca 3 min. Ta pannan från värmen och blanda med kinesisk soja, honung, pressad vitlök och sambal oelek. Rosta kycklingen på plåten med potatis och grönsaker de sista ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).  
  4. Rosmarinyoghurt: Repa bladen från den sparade rosmarinstjälken och finhacka bladen. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
  5. Servera honungsrostad kyckling med potatis, grönsaker, rosmarinyoghurt och mixsallad.