20-30
13
Points®värde per portion
Fläskkotlett med krämig pastasallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
Pastasallad
Mezze maniche rigate (Vete)
100 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1½ msk
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Vitlök
½ klyfta
Tomat
1 st
Sockerärtor
1 förp
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Pastasallad: Blanda minifraiche, majonnäs, persillade och pressad vitlök i en salladskål. Rör ner den kalla, avrunna pastan.
- Tärna tomat och strimla sockerärtor. Blanda ner allt i salladsskålen.
- Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida tills det är helt genomstekt. Krydda med mexikansk grillkrydda, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera grillkryddad fläskkotlett med krämig pastasallad.