Fläskkotlett med krämig pastasallad
20-30
13
Points®värde per portion

Fläskkotlett med krämig pastasallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar

Pastasallad

Mezze maniche rigate (Vete)
100 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1½ msk
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Vitlök
½ klyfta
Tomat
1 st
Sockerärtor
1 förp

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. 
  2. Pastasallad: Blanda minifraiche, majonnäs, persillade och pressad vitlök i en salladskål. Rör ner den kalla, avrunna pastan.
  3. Tärna tomat och strimla sockerärtor. Blanda ner allt i salladsskålen. 
  4. Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida tills det är helt genomstekt. Krydda med mexikansk grillkrydda, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera grillkryddad fläskkotlett med krämig pastasallad.