Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- balsamvinäger
- neutral olja
- flytande honung
- ketchup
- vatten
- vitlök
Till servering
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Sesamgurka
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Gurka
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Hoisinsås
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Balsamvinäger
2 msk
Neutral olja
½ msk
Flytande honung
1 msk
Ketchup
1 msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
1 tsk
Fläskkotlett
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Röd chili
½ st
Neutral olja
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 645 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att servera gurkbitarna utan dressing!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp en torr stekpanna. Rosta alla sesamfrön ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Lägg över på ett fat, spara pannan.
- Sesamgurka: Skär gurka i mindre bitar. Blanda med japansk soja, balsamvinäger och hälften av de rostade sesamfröna.
- Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
- Hoisinsås: Häll kinesisk soja i en skål. Blanda med balsamvinäger, neutral olja, honung, ketchup, vatten, malen ingefära, pressad vitlök och majsstärkelse.
- Fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs champinjoner och röd chili på hög värme ca 5 min. Tillsätt strimlad fläskkotlett och stek ytterligare ca 4 min. Sänk till medelvärme. Rör ner hoisinsås. Sjud ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Strö resten av de rostade sesamfröna över pannan med fläskkotlett. Servera med sesamgurka och nykokt jasminris.