Pasta med svamp, grönkål, parmesansås och valnötter
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- sparat pastavatten
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
1 dl
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Sparat pastavatten
ca 1 dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Casarecce (Vete)
125 g
Valnötter (Valnötter)
10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Förberedelser: Finhacka gul lök. Kvarta champinjoner. Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Finriv parmesanost.
- Pastasås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek gul lök och svamp ca 3 min. Sänk till medelvärme och tillsätt pressad vitlök och grönkål, fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt vitt matlagningsvin och milda mat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills ca hälften av vätskan kokat in. Blanda ner riven parmesan och stäng av spisplattan.
- Blanda ner avhälld pasta och sparat pastavatten. Rör runt ordentligt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Hacka valnötter. Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med valnötter.