Pasta med svamp, grönkål, parmesansås och valnötter
25-35
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Pasta med svamp, grönkål, parmesansås och valnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • sparat pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
1 dl
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Sparat pastavatten
ca 1 dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Casarecce (Vete)
125 g
Valnötter (Valnötter)
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  2. Förberedelser: Finhacka gul lök. Kvarta champinjoner. Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Finriv parmesanost.
  3. Pastasås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek gul lök och svamp ca 3 min. Sänk till medelvärme och tillsätt pressad vitlök och grönkål, fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Tillsätt vitt matlagningsvin och milda mat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills ca hälften av vätskan kokat in. Blanda ner riven parmesan och stäng av spisplattan.
  5. Blanda ner avhälld pasta och sparat pastavatten. Rör runt ordentligt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Hacka valnötter. Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med valnötter.