Kycklinggryta med lime och jordnötter
25-35
Laktosfri
10
Points®värde per portion

Kycklinggryta med lime och jordnötter

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • flytande honung
  • vatten
  • svartpeppar

Kycklinggryta

Salladslök
½ förp
Lime
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Curry
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Flytande honung
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Vatten
1 msk
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
1 dl
Vitkål
300 g
Koriander
20 g
Neutral olja
1 tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla salladslök och vitkål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (spara till punkt 6). Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. 
  3. Kycklinggryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingbitarna och krydda med curry, salt och chili flakes (efter egen smak) ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt. 
  4. Lägg jordnötter, flytande honung, japansk soja och vatten i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Häll över i grytan, koka upp och sjud ca 2 min. 
  5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs vitkålen tills den fått fin färg och mjuknat något, ca 5 min. 
  6. Kycklinggryta: Ta grytan från värmen och rör ner salladslök, limeskal och pressad limesaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa kycklinggrytan med koriander. Servera med stekt vitkål och basmatiris.