Fläskkotlett med ugnsrostade rotfrukter och dragonsås
35-45
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Fläskkotlett med ugnsrostade rotfrukter och dragonsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • flytande margarin
  • vatten
  • köttbuljong
  • svartpeppar

Ugnsrostade rotfrukter

Rödbeta
1 st
Morot
2 st
Palsternacka
150 g
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st

Dragonsås

Bananschalottenlök
½ st
Flytande margarin
½ tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vatten
2 msk
Köttbuljong
¼ tärning
Torkad dragon
2 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1½ tsk
Salt
Svartpeppar

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär rödbeta, morötter och palsternacka i klyftor. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är klara och fått fin färg.
  3. Dragonsås: Finhacka schalottenlök. Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs löken ca 3 min. Tillsätt Milda mat, vatten, smulad köttbuljong, torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och sjud till steg 4. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. Slå över dragonsåsen och sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Servera fläskkotlett med dragonsås och rotfrukter.