Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad
25-35
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin

Dressing

Lime
1 st
Sambal oelek
ca 1 tsk
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Bulgursallad

Bulgur (Vete)
1 dl
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Sockerärtor
½ förp
Cocktailtomater
125 g
Ruccola
30 g

Till servering

Halloumi (Mjölk, Laktos)
100 g
Flytande margarin
½ tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Dressing: Pressa limesaft i en liten skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och neutral olja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Bulgursallad: Häll av och skölj svarta bönor. Halvera sockerärtor och cocktailtomater. Lägg allt i en salladsskål och blanda med kokt bulgur, ruccola och dressingen.
  4. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Skiva halloumi och stek den ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg.
  5. Servera bulgursallad med nystekt halloumi.