Asiatiska salladswraps med färs och nudlar
25-35
Laktosfri
12
Points®värde per portion

Asiatiska salladswraps med färs och nudlar

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt

Asiatisk färspanna

Morot
2 st
Röd paprika
1 st
Mynta
20 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Neutral olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Salt

Till servering

Äggnudlar, (62,5 g) (Ägg, Vete)
½ förp
Nouvelle sallad
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem i mindre bitar. Ställ åt sidan.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i tunna strimlor och skiva paprika tunt. Grovhacka mynta. Skala och finriv ingefära och vitlök. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Bryt blad från romansallad.
  3. Asiatisk färspanna: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärsen ca 6 min, tills färsen fått fin färg och är helt genomstekt. 
  4. Tillsätt röd paprika, morot, vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner japansk soja, rivet limeskal, pressad limesaft och avhällda nudlar i pannan, låt allt bil varmt. Vänd ner mynta. Smaka av med lite salt.
  5. Fyll salladsblad med färs- och nudelröran. Servera direkt.