Pasta Alfredo med kyckling
25-35
12
Points®värde per portion

Pasta Alfredo med kyckling

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • kycklingbuljong

Alfredosås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost, (20g) (Mjölk)
1 bit
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Babyspenat
65 g

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Hacka schalottenlök och vitlök. Finriv parmesanost. Strimla kycklingfilé. 
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
  3. Alfredosås: Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en stekgryta. Bryn kycklingstrimlorna ca 3 min, runt om. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp på en tallrik. 
  4. Tillsätt ½ tsk flytande margarin till stekgrytan. Fräs schalottenlök ca 3 min, tills löken mjuknat något. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca ½ min. Blanda ner Milda mat, smulad kycklingbuljong och den stekta kycklingen. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  5. Blanda ner avhälld pasta i Alfredosåsen och tillsätt lite av det sparade pastavattnet, för önskad konsistens. Rör ner babyspenat och riven parmesan. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.