Bakad potatis med avokadoröra och räkor
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
Bakad potatis
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Avokadoröra
Avokado
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Citron
1 st
Salt
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du hellre baka potatisarna i mikrougn, stick några hål i varje potatis med en provsticka och baka dem på högsta effekt i ca 15 minuter.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Häll av räkor och förvara i kyl.
- Bakad potatis: Dela bakpotatis på längden. Skär några snitt över snittytan på potatisen. Lägg med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min, eller tills potatisen känns mjuk (se tips!). Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga efter halva tillagningstiden.
- Avokadoröra: Kärna ur avokado och lägg i en skål. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite citronsaft. Smaka av med lite salt.
- Vid servering, vänd på potatisarna på varsin tallrik och mosa innehållet lätt med en gaffel. Toppa med avokadoröra och räkor, ät direkt!