Bakad potatis med avokadoröra och räkor
40-50
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Bakad potatis med avokadoröra och räkor

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt

Bakad potatis

Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st

Avokadoröra

Avokado
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½-1 klyfta
Citron
1 st
Salt

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du hellre baka potatisarna i mikrougn, stick några hål i varje potatis med en provsticka och baka dem på högsta effekt i ca 15 minuter.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Häll av räkor och förvara i kyl.
  2. Bakad potatis: Dela bakpotatis på längden. Skär några snitt över snittytan på potatisen. Lägg med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min, eller tills potatisen känns mjuk (se tips!). Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga efter halva tillagningstiden.
  3. Avokadoröra: Kärna ur avokado och lägg i en skål. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite citronsaft. Smaka av med lite salt. 
  4. Vid servering, vänd på potatisarna på varsin tallrik och mosa innehållet lätt med en gaffel. Toppa med avokadoröra och räkor, ät direkt!