Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • salt
  • vatten

Chana masala

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Curry
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Babyspenat
30 g

Till servering

Basmatiris
125 g
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 524 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skiva gul lök tunt. Grovhacka all tomat. Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka koriander.
  3. Chana masala: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
  4. Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, curry, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. 
  5. Blanda ner vatten, hälften av de hackade tomaterna, coconut cream och kikärtor. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och blanda ner babyspenat.
  6. Servera chana masala toppad med hackad koriander, resten av tomaterna och nykokt basmatiris.