Grillad halloumisallad med bulgur och tzatziki
25-35
Vegetariskt

Grillad halloumisallad med bulgur och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Halloumisallad

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Röd paprika
1 st
Zucchini
½ st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Citron
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja

Tzatziki

Zucchini
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 612 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Halloumisallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
  2. Förberedelser: Klyfta röd paprika. Skiva zucchini och halloumi.
  3. Tzatziki: Grovriv zucchini och pressa ur vätskan. Blanda zucchini, matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Halloumisallad: Stek eller grilla (i grillpanna) citronhalvan med snittytan nedåt ca 5 min, tills den är mjuk och har fått ordentligt med färg. Grilla eller stek grönsakerna och halloumin runt om tills de är mjuka och fått fin färg. Lägg över på en skärbräda allt eftersom det blir klart och skär i mindre bitar.
  5. Blanda bulgur, ruccola, pressad saft från den grillade citronen och lite olivolja på ett fat. Fördela grillade grönsaker och halloumi ovanpå. Servera halloumisalladen med tzatziki.