Krämig pasta med soltorkade tomater och ruccola
20-30
Vegetariskt

Krämig pasta med soltorkade tomater och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Soltorkade tomater
½ burk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Salt
1 ½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Quattrocento (Mjölk)
30 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 767 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna.

  1. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pastasås: Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa slätt. Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt.
  3. Hetta upp olivolja (eller se tips!) i en stekpanna och fräs lök, vitlök och cocktailtomater ca 5 min.
  4. Häll på den mixade vispgrädden, mjölken, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Sjud ca 3 min.
  5. Finriv quattrocentro. Ta pastasåsen från värmen och rör ner pastan och hälften av osten.
  6. Servera pastan toppad med resten av osten och ruccola.