Menemen med fetaost och granatäppeltopping
25-35
Vegetariskt

Menemen med fetaost och granatäppeltopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt

Menemen

Gul paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg (Ägg)
4 st

Granatäppeltopping

Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 724 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Inget lock till stekpannan? Täck med aluminiumfolie istället!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Menemen: Tärna gul paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs allt ca 5 min. 
  3. Tillsätt konserverade körsbärstomater, socker, salt och chili flakes. Sjud under lock ca 5 min (se tips!).
  4. Gör fyra gropar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner äggen. Sjud under lock ca 5 min, tills äggen precis stelnat. Låt äggen vara hela eller vänd runt allt till en äggröra. 
  5. Granatäppeltopping: Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar lättare. Halvera och pilla ur kärnorna. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
  6. Servera menemen med granatäppeltopping och surdegsbaguette.