Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- sambal oelek
- tomatpuré
- grönsaksbuljong
Sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Inlagd rödlök
Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Mexikansk bönchili
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svarta bönor 190g
1 förp
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 610 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
- Inlagd rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
- Förberedelser: Finhacka rödlök och vitlök. Tärna röd paprika.
- Mexikansk bönchili: Hetta upp lite olja i en stekgyta. Fräs lök, vitlök och paprika ca 3 min. Krydda med Linas tre kryddor, socker och sambal oelek. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 8 min. Smaka av med salt.
- Häll av och skölj svarta bönor. Smula fetaost.
- Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med rostad sötpotatis. Servera med tortillabröd, koriander, inlagd rödlök och smulad fetaost.