Timjankryddade färsbiffar med ratatouille och chèvrecrème
30-40
Utan gluten

Timjankryddade färsbiffar med ratatouille och chèvrecrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • ströbröd
  • ägg
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek

Chèvrecrème

Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Timjankryddade färsbiffar

Ströbröd
¼ dl
Salt
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja

Ratatouille

Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
2 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 623 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Chèvrecrème: Lägg rumstempererad chèvre i en skål tillsammans med mjölk. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Ställ åt sidan till servering.
  3. Potatis: Skär potatis i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
  4. Timjankryddade färsbiffar: Blanda ströbröd, salt, mjölk och ägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, preesad vitlök, torkad timjan och nymald svartpeppar i bunken. Forma färsen till två biffar och stek i en stekpanna med olja ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är helt genomsteka (innertemp 72°C).
  5. Ratatouille: Skär zucchini och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 5 min. Smaka eventuellt av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera köttfärsbiffar med potatis, ratatouille och chèvrecrème.